AKADEMÝ AÖF
"tek günde ders geçme tekniði"
28 yýllýk ALFA Akademi güvencesiyle
AÖF koordinatörü / Rehber öðretmen  
Sinan Hoca: 0530 411 66 30   
Yeni üyelik    |    Üye Paneli
 
   

2. üniversite kapsamýnda hangi bölüm daha iyi?

2. üniversite kapsamýnda hangi bölüm daha iyi?

2. üniversite kapsamýnda hangi Açýköðretimi okumak daha avantajlý?

Örgün üniversite okuyanlara Açýköðretimden ikinci bir bölüm bitirmek isteyenler için tanýnan hak kapsamýnda Ýstanbul, Atatürk ve Anadolu Üniversitelerinin Açýköðretim/Uzaktan eðitim bölümlerini seçerken aþaðýdaki kriterlere göre bir seçim yapmalýsýnýz.

1- Özel sektörde iþ bulmak istiyorsanýz bölümlerin belirgin olarak diðerlerinden çok avantajý olmamakla birlikte Önlisans için Engelli Bakýmý ve Rehabilitasyon, Ýþ Saðlýðý ve Güvenliði, Yaþlý Bakýmý, Çocuk Geliþimi gibi bölümler okunabilir. Lisans olarak Havacýlýk Yönetimi, Ýletme, Ýktisat ve Maliye bölümleri okunabilir.

2- Devlet kurumunda KPSS ile memur olmak istiyorsanýz yine belirli bir bölümün baskýn farký olmamakla birlikte Lisans bölümlerinden Ýnsan Kaynaklarý Yönetimi, Uluslararasý Ticaret ve Lojistik Yönetimi, Çalýþma Ekonomisi, Maliye ve Ýktisat bölümleri okunabilir. Eðer KPSS'ye A grubundan hazýrlýk yapacaksanýz gösterilen derslerin Uzmanlýk sýnavlarýna da yardýmcý olmasý açýsýndan Maliye ve Ýktisat okumanýz daha avantajlý olacaktýr. Önlisans olarak Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlýðý, Muhasebe ve Vergi Uygulamalarý, Ýnsan Kaynaklarý, Engelli Bakýmý ve Rehabilitasyon bölümleri okunabilir ve atama puanlarý -mezun sayýlarý az olduðu için- diðer bölümlere göre daha düþük durumda.

Üniversite seçimi konusunda farklý görüþler olsa da biz Anadolu Üniversitesi Açýköðretim Fakültesini okumanýzý tavsiye ediyoruz. Bir yýl içinde güz ve bahar dönemlerinin devamýnda 2019 yýlýnda uygulanmaya baþlayan yaz okulu ile 5 derse kadar ek ders alarak kaldýðýnýz dersleri daha rahat verebiliyorsunuz hatta üstten bile ders alabiliyorsunuz. Anadolu Üniversitesinde Genel Not Ortalamanýz 2,0 ve üstündeyse sýnavlardan 30 puanla bile geçiyorsunuz. Örneðin bir yýl içinde aldýðýnýz 10 dersin 3 tanesinden 50 puan, 7 tanesinden 30-40 puan arasýnda bile alsanýz hem GNO 2,0 ve üstünde geliyor hem de tüm derslerden geçmiþ sayýlýyorsunuz.

Bölümleri tavisye ederken geçen 7 yýlýn atama sayýlarý ve taban puanlarýný dikkate alarak seçim yaptýk. Bu bölümlere þu an baþlamýþ olsanýz bile en erken 2-4 yýl sonra bitireceðinizi düþünürsek ayný atama sayýlarý ve puanlar devam etmeyebilir. Yine de mevcut þartlara göre bu bölüm haricindekileri okumanýzý çok tavsiye etmiyoruz.

Lisans mezunu olanlarýn KPSS'ye en üst öðrenim düzeyinden baþvuru yapmalarý gerektiði için Lisansý bitirdiyseniz ve devlette bir memuriyete girmek istiyorsanýz Önlisans bölüm okumanýzýn size hiç bir faydasý olmayacaktýr.

2 yýlýk önlisans okuduktan sonra lisans tamamlama amacýnýz varsa AÖF Büro Yönetimi veya iþletme okuyup DGS ile AÖF Ýþletme Lisans tamamlamak en kolay bir yöntemdir. Örgünden üniversite okumanýzda bir engel yoksa ve YKS ile 4 yýllýk bir üniversite kazanmak - özellikle Mühendislik kazanmak sizin için çok zorsa AÖF'ten 2 yýllýk Tarým okuyup sonrasýnda DGS ile kolay bir þekilde Ziraat Mühendisliði Bitki Koruma, Bahçe Bitkileri, Tarla Bitkileri veya Tarým Ekonomisi bölümlerini bitirerek de hem Lisans mezunu olursunuz hem mühendis diplomanýz olur hem de Ziraat Mühendisi olarak Tarým Bakanlýðý'na daha kolay atanabilirsiniz.

Bu bölümleri okurken 2024 Önlisan veya Lisans KPSS'ye online eðitimle hazýrlanacaklar için tavsiyemiz :
2022 KPSS Lisans canlý kurslar     2022 KPSS Lisans online kurslar

2022 KPSS Önlisans Canlý kurslar     KPSS Önlisans online kurslar

2023 DGS Canlý ders veren kurslar     2022 DGS Online kurslar

ALFA Akademi rehberlik servisi olarak hepinize baþarýlar dileriz.

Sinan GÜZEL
KPSS Uzmaný
www.kpssrobotu.com

Akademi AÖF
31.07.2022








 ÜCRETSÝZ GÜMÜÞ NOTLAR 22.03.2024
 AÖF not hesaplama robotu 11.01.2024
2024 KPSS'ye hangi alandan hazýrlanmalý?
2023 Ýcra Müdür Yardýmcýlýðý sýnavýna nasýl hazýrlanýlmalý?
Atatürk Üniversitesi (ATA AÖF) Güncellenen ders özetleri
AÖF YAZ okulu nedir? Kimler yararlanabilir?
Anadolu AÖF Vize Gümüþ Notlarýmýz hazýr
AÖF dönem sonuna nasýl hazýrlanmalý?
Anadolu AÖF Güncellenen Ders Özetleri ve Çözümlü Soru Bankalarý
AÖF Not Hesaplama Robotu
Açýköðretim Mezunlarý Ýçin Yüksek Lisans
AÖF'te Çalýþtýðýnýz Kitap Deðiþmiþ Olabilir!
AÖF NOT HESAPLAMA ROBOTU
Dönem not hesaplama robotu için týklayýnýz

CANLI REHBERLÝK

ANADOLU AÖF Akademik Takvim
2023-2024 Güz, Bahar ve Yaz dönemi akademik takvim için týklayýnýz.

ATA AÖF Akademik Takvim
2023-2024 Güz, Bahar ve Yaz dönemi akademik takvim için týklayýnýz.

ONLÝNE DERS
Matematik 1-2, Genel Mat, Ýngilizce 1-2, Genel Muhasebe 1-2, ve Ýktisata Giriþ 1-2, Maliye Politikasý-2, Mikro Ýktisat, Türk Dili 2 ve diðer dersler için online / uzaktan eðitimlerimiz devam etmektedir.

 
Facebook
üzerinden takip et

Rehberlik panelinden Online soru sor

Kurs Merkezimize
ulaşın

KPSS panelinden
soru sorun
 
Alfa Bilgisayar Tek.Yay.Ltd. Åžti.© 1997
Sitede yer alan tüm içeriğin her hakkı saklıdır. İzinsiz kullanılamaz.

Karyağdı/4 Sokak Alfa Akademi Ap.No:17 Elmalı / Antalya
bilgi@akademiaof.com Tel: 0312 346 40 30
Whatsapp : 0530 411 66 30