AKADEMÝ AÖF
"tek günde ders geçme tekniði"
28 yýllýk ALFA Akademi güvencesiyle
AÖF koordinatörü / Rehber öðretmen  
Sinan Hoca: 0530 411 66 30   
Yeni üyelik    |    Üye Paneli
 
   

     

23 Soruda Açýköðretim Ders Muafiyeti

SORU 1: KÝMLER MUAFÝYET HAKKINDAN FAYDALANABÝLÝR?
CEVAP 1: 2015-2016 öðretim yýlýnda
•    ÖSYS Yeni Kayýt
•    Af
•    Ýkinci Üniversite
•    Ek Yerleþtirme
kapsamýnda kayýt yaptýracak öðrenciler ders transferi ve muafiyet baþvurusunda bulunabilir.

SORU 2: MUAFÝYET ÝÞLEMLERÝNÝ HANGÝ ÝNTERNET ADRESÝNDEN YAPMAM GEREKLÝDÝR?
CEVAP 2: Muafiyet iþlemleri, 28 Eylül – 3 Ekim 2015 tarihleri arasýnda www.anadolu.edu.tr/acikogretim adresi “Giriþ Yapmak Ýçin Týklayýnýz” baðlantýsýnda “Muafiyet Ýþlemleri” menüsünden yapýlacaktýr.

SORU 3: MUAFÝYET ÝÞLEMLERÝ ÝÇÝN AYRICA BELGE TESLÝM ETMEK GEREKMEKTE MÝDÝR?
CEVAP 3: Evet, Mezun veya bir programa kayýtlý öðrencilerin bazý belgeleri teslim etmeleri gerekmektedir. Ancak Öðrenci Sayfasýnda Muafiyet Ýþlemleri Panelinde “Anadolu Üniversitesi Açýköðretim, Ýktisat ve Ýþletme Fakülteleri dýþýnda bir yükseköðretim programýndan mezun” bilgisi, sistemde bulunan ve ekranda bu durum ile ilgili uyarý yer alan öðrencilerin; Öðrenci Sayfasýnda muafiyet baþvurusunu tamamladýktan sonra AÖF Bürolarýna ayrýca bir belge teslim etmesine gerek yoktur.

SORU 4: HANGÝ DERSLER MUAFÝYET KAPSAMINDADIR?
CEVAP 4:

•    Atatürk Ýlkeleri ve Ýnkýlap Tarihi I – II
•    Türk Dili I – II
•    Yabancý Dil I – II
•    Temel Bilgi Teknolojileri I – II
Dersleri muafiyet kapsamýndadýr.


SORU 5: ÝSÝM OLARAK FARKLI ANCAK ÝÇERÝK OLARAK AYNI OLAN DERSLER MUAFÝYET KAPSAMINA GÝRER MÝ?
CEVAP 5: Maalesef içerik ayný olsa bile yukarýdaki dersler haricindekiler muafiyet kapsamýnda deðildir.

SORU 6: YUKARIDA SAYILANLAR HARÝCÝNDEKÝ DERSLERÝMÝ SAYDIRABÝLÝR MÝYÝM?
CEVAP 6: Yukarýda sayýlanlar dýþýndaki ders transferi ve muafiyet talepleri kabul edilmez.

SORU 7: ANADOLU ÜNÝVERSÝTESÝ AÇIKÖÐRETÝM, ÝKTÝSAT VE ÝÞLETME FAKÜLTELERÝ DIÞINDA BÝR YÜKSEKÖÐRETÝM PROGRAMINDAN MEZUN OLAN YA DA BÝR YÜKSEKÖÐRETÝM PROGRAMINDA YUKARIDA ADI GEÇEN DERS/DERSLERÝ ALIP BAÞARAN VE MUAFÝYET TALEBÝNDE BULUNACAK ÖÐRENCÝLER NASIL BÝR YOL ÝZLEMELÝDÝR?
CEVAP 7: Öncelikle  www.anadolu.edu.tr/acikogretim adresi “Giriþ Yapmak Ýçin Týklayýnýz” baðlantýsýndan T.C. Kimlik Numarasý ve Þifresi**** ile giriþ yaparak “Muafiyet Ýþlemleri” menüsünde gerekli alanlarý 28 Eylül – 3 Ekim 2015 tarihleri arasýnda doldurarak internet baþvurusunu tamamlamalýdýr. Sonrasýnda muafiyet iþlemleri için gerekli belge/belgelerini 28 Eylül – 3 Ekim 2015 tarihleri arasýnda  AÖF Bürosuna teslim etmelidir. Muafiyet iþlemleri için gerekli belge/belgeleri teslim etmeyen ya da eksik teslim eden öðrencinin ders transferi ve muafiyet baþvurusu kabul edilmeyecektir.

SORU 8: MEZUN ÖÐRENCÝLER ÝÇÝN DERS TRANSFERÝ VE MUAFÝYETTE ÝSTENEN BELGELER NELERDÝR?
CEVAP 8:

•    Diploma Aslý ya da Onaylý Fotokopisi
•    Geçici Mezuniyet Belgesinin Aslý ya da Onaylý Fotokopisi

belgelerinden herhangi biri yeterlidir.

SORU 9: KAYITLI, KAYDI SÝLÝNMÝÞ VEYA LÝSANS PROGRAMINDAN KAYDINI SÝLDÝREREK ÖNLÝSANS DÝPLOMASI ALMIÞ ÖÐRENCÝLER ÝÇÝN ÝSTENEN BELGELER HANGÝLERÝDÝR?
CEVAP 9: Onaylý Transkript (Not Durum Belgesi) yeterlidir.

SORU 10: MEZUN ÖÐRENCÝLER YUKARIDA SAYILAN DERSLERÝN TÜMÜNDEN MUAFÝYET BAÞVURUSUNDA BULUNABÝLÝR MÝ?
CEVAP 10: Evet, tüm dersler için muafiyet baþvurusunda bulunabilirler.

SORU 11: KAYITLI/KAYDI SÝLÝNMÝÞ/LÝSANS PROGRAMINDAN KAYDINI SÝLDÝREREK ÖNLÝSANS DÝPLOMASI ALAN ÖÐRENCÝLER TÜM DERSLERDEN MUAFÝYET BAÞVURUSUNDA BULUNABÝLÝR MÝ?
CEVAP 11: Kayýtlý/kaydý silinmiþ/lisans programýndan kaydýný sildirerek önlisans diplomasý alan öðrenciler, sadece alýp baþarýlý olduklarý ders/derslerden ders transferi ve muafiyet talebinde bulunabilir.

SORU 12: DAHA ÖNCE ANADOLU ÜNÝVERSÝTESÝ AÇIKÖÐRETÝM, ÝKTÝSAT VE ÝÞLETME FAKÜLTELERÝNDE KAYITLI ÝKEN YUKARIDA ADI GEÇEN VEYA BUNLARA EÞDEÐER DERS/DERSLERÝ ALMIÞ VE BAÞARMIÞ YA DA MEZUN OLMUÞ ÖÐRENCÝLER NASIL BÝR YOL ÝZLEMELÝDÝR?
CEVAP 12
: Bu öðrencilerin iþlemleri kayýtlý olduðu programdaki muafiyet iþlemleri, ilgili Fakülte tarafýndan yapýlýr.

SORU 13: AF KAPSAMINDAKÝ ÖÐRENCÝLERÝN MUAFÝYET ÝÞLEMLERÝ NASIL OLMAKTADIR?
CEVAP 13:
2015-2016 öðretim yýlýnda Af kapsamýnda kayýt yaptýrýp muafiyet baþvurusunda bulunacak öðrencilerden muafiyet talep edilen ders/dersler için ders ekle iþlemi olanlarýn (Baraja takýldýðý için ders ekleyemeyen ya da 45 AKTS’yi geçtiði için ders ekleyemeyenler); gerekli muafiyet belgesi, hangi derslerden muafiyet talep ettiðini ve hangi dersler için eklemek istediðini gösteren bir dilekçe ile 3 Ekim 2015 tarihine kadar AÖF Bürosuna baþvurmasý gerekmektedir.

SORU 14: ÝKÝNCÝ ÜNÝVERSÝTE KAPSAMINDAKÝ ÖÐRENCÝLERÝN MUAFÝYET ÝÞLEMLERÝ NASIL OLMAKTADIR?
CEVAP 14:
Ýkinci Üniversite kapsamýnda kayýt yaptýrýp, 2015-2016 Öðretim Yýlý Ýkinci Üniversite kayýtlarý sýrasýnda mezuniyet belgesini (Diploma Aslý ya da Onaylý Fotokopisi, Geçici Mezuniyet Belgesinin Aslý ya da Onaylý Fotokopisi belgelerinden herhangi birini) AÖF Bürosuna teslim eden öðrencilerin; www.anadolu.edu.tr/acikogretim adresi “Giriþ Yapmak Ýçin Týklayýnýz” baðlantýsýndan “Muafiyet Ýþlemleri” menüsünde gerekli alanlarý 28 Eylül – 3 Ekim 2015 tarihleri arasýnda doldurmasý yeterlidir.
Ýkinci Üniversite kapsamýnda kayýt yaptýrýp, kayýtlar sýrasýnda mezuniyet belgesini AÖF Bürosuna teslim eden ve Öðrenci Sayfasýnda Muafiyet Ýþlemleri Panelinde mezuniyet bilgisi, sistemde bulunan ve ekranda bu durum ile ilgili uyarý yer alan öðrencilerin; Öðrenci Sayfasýnda muafiyet baþvurusunu tamamladýktan sonra AÖF Bürolarýna ayrýca herhangi bir belge teslim etmesine gerek yoktur. Bu durumdaki öðrencilerin, Muafiyet Ýþlemleri menüsündeki en son onay verdiði bilgilere göre muafiyet iþlemi yapýlacaktýr.
Ýkinci Üniversite kapsamýnda kayýt yaptýrýp, kayýtlar sýrasýnda mezuniyet belgesini AÖF Bürosuna teslim etmediði halde Öðrenci Sayfasýnda Muafiyet Ýþlemleri Panelinde mezuniyet bilgisi yer alan öðrencilerin, muafiyet iþlemlerinin iptal edilmemesi için www.anadolu.edu.tr/acikogretim adresi “Giriþ Yapmak Ýçin Týklayýnýz” baðlantýsýndan “Muafiyet Ýþlemleri” menüsünde gerekli alanlarý doldurduktan sonra muafiyet için gerekli belgesi ile 28 Eylül – 3 Ekim 2015 tarihleri arasýnda AÖF Bürosuna baþvurmasý gerekmektedir.

SORU 15: MUAFÝYET ÝÞLEMLERÝ ÝÇÝN SON TARÝH 3 EKÝM OLARAK SÖYLENDÝ AMA 3 EKÝM CUMARTESÝ GÜNÜ AÖF BÜROLARI AÇIK OLACAK MI?
CEVAP 15:
3 Ekim 2015 Cumartesi günü AÖF Bürolarý açýk olacaktýr.

SORU 16: ÞÝFREMÝ UNUTTUM YENÝ ÞÝFRE ALABÝLÝR MÝYÝM?
CEVAP 16:
Kayýtlar sýrasýnda AÖF Bürosundan Þifre alýnmamasý, þifrenin unutulmasý ya da kaybedilmesi gibi durumlarda AÖF bürosuna bizzat baþvurularak yeni þifre alýnabilmektedir.
Ayrýca; öðrenciler þifrelerini,    0850 200 46 10-19 (10 hat) ve 444 10 26 numaralý Açýköðretim Sistemi Etkileþim Merkezini sistemlerimizdeki kayýtlý cep telefonu numaralarý ile aramalarý halinde ya da www.anadolu.edu.tr/acikogretim adresinin “Þifre Ýþlemleri” bölümündeki “Þifre Hatýrlatma” sayfasýndan alabilmektedirler.

SORU 17: ANADOLU ÜNÝVERSÝTESÝ AÇIKÖÐRETÝM, ÝKTÝSAT VE ÝÞLETME FAKÜLTELERÝ DIÞINDA BÝR YÜKSEKÖÐRETÝM PROGRAMINDAN MEZUN ÖÐRENCÝLERÝN HERHANGÝ BÝR BELGE TESLÝM ETMELERÝNE GEREK VAR MIDIR?
CEVAP 17:
Öðrenci Sayfasýnda Muafiyet Ýþlemleri Panelinde “Anadolu Üniversitesi Açýköðretim, Ýktisat ve Ýþletme Fakülteleri dýþýnda bir yükseköðretim programýndan mezun” bilgisi, sistemde bulunan ve ekranda bu durum ile ilgili uyarý yer alan öðrencilerin; Öðrenci Sayfasýnda muafiyet baþvurusunu tamamladýktan sonra AÖF Bürolarýna ayrýca bir belge teslim etmesine gerek yoktur. Bu durumdaki öðrencilerin, www.anadolu.edu.tr/acikogretim adresi “Giriþ Yapmak Ýçin Týklayýnýz” baðlantýsýndan “Muafiyet Ýþlemleri” menüsünde gerekli alanlarý 28 Eylül – 3 Ekim 2015 tarihleri arasýnda doldurmasý yeterli olup, Muafiyet Ýþlemleri menüsündeki en son onay verdiði bilgilere göre muafiyet iþlemi yapýlacaktýr.


SORU 18: DÝKEY GEÇÝÞ KAPSAMINDAKÝ ÖÐRENCÝLERÝN MUAFÝYET ÝÞLEMLERÝ NASIL OLMAKTADIR?
CEVAP 18:
Dikey Geçiþ kapsamýnda kayýt yaptýran öðrenciler (Bir Meslek Yüksek Okulundan ya da bir önlisans programýndan mezun olup kayýt yaptýran), yukarýda adý geçen ders/derslerden muaf tutulur. Bu öðrencilerin adý geçen ders/derslerin muafiyeti için ayrýca baþvuruda bulunmasýna gerek yoktur.

SORU 19: YATAY GEÇÝÞ YAPAN ÖÐRENCÝLERÝN MUAFÝYET ÝÞLEMLERÝ NASIL OLMAKTADIR?
CEVAP 19:
Yatay Geçiþ kapsamýnda kayýt yaptýran öðrencilerin kayýt yaptýrdýðý programlar arasýnda muafiyet talebinde bulunmasý halinde, muafiyet baþvurusu kabul edilmez.

SORU 20: 2014-2015 ÖÐRETÝM YILI VE ÖNCESÝNDE KAYIT YAPTIRAN ÖÐRENCÝLERÝN MUAFÝYET ÝÞLEMLERÝ NASIL OLACAKTIR?
CEVAP 20:
2014-2015 öðretim yýlý ve öncesinde kayýt yaptýran öðrencilerin 2015-2016 öðretim yýlý Güz Dönemi için muafiyet baþvurularý, 6-15 Temmuz 2015 tarihleri arasýnda yapýlmýþtýr. 2014-2015 öðretim yýlý ve öncesinde kayýt yaptýran öðrencilerin muafiyet iþlemleri için bir sonraki ilan edilen tarihler arasýnda baþvuruda bulunmasý gerekmektedir.

SORU 21: MUAFÝYET ÝÞLEMLERÝNDE DEÐÝÞÝKLÝK VEYA ÝPTAL ÝÞLEMÝ YAPILABÝLÝR MÝ?
CEVAP 21:
Muafiyet için gerekli belgeler AÖF Bürosuna teslim edilene kadar 28 Eylül – 3 Ekim 2015 tarihleri arasýnda Öðrenci Sayfasýnda muafiyet iþlemlerinde deðiþiklik/iptal iþlemi yapýlabilir. Ancak belge teslim edildikten sonra deðiþiklik/iptal talepleri kabul edilmeyecektir. Muafiyet deðiþiklik/iptal iþlemi, muafiyet iþlemlerinin yapýldýðý dönem içerisinde yapýlabilir, sonraki dönemlerde deðiþiklik/iptal talebinde bulunulamaz.

SORU 22: MUAFÝYET ÝÞLEMLERÝNÝN SONUCU NE ZAMAN AÇIKLANIR?
CEVAP 22:
Muafiyet baþvurusunda bulunan tüm öðrencilerin muafiyet sonucu, baþvurular bittikten sonra 45 gün içerisinde açýklanacaktýr. Bunun haricinde, muafiyet sonucu bireysel olarak açýklanamaz, bu yöndeki talepler kabul edilmeyecektir. Muafiyet sonuçlarýnýn açýklandýðý, www.anadolu.edu.tr/acikogretim sayfasýnda “Duyurular” kýsmýnda ilan edilecektir.

SORU 23: MUAFÝYET SONUÇLARINA ÝTÝRAZ EDÝLEBÝLÝR MÝ?
CEVAP 23:
Muafiyet sonuçlarý açýklandýktan sonra, 5 iþ günü itiraz süresi vardýr. Öðrencilerin, internet baþvurusunda seçilen derslerin muafiyet sonucuna itirazý var ise bu süre içerisinde AÖF bürosuna baþvurarak, itiraz formunu doldurmasý gerekmektedir. Ýtiraz süresinden sonra yapýlan muafiyet itirazlarý kabul edilmeyecektir.

Konuyla ilgili daha farklý sorularýnýz ve detaylý bilgi için "AKADEMÝ AÖF" Rehberlik Servisine sorabilirsiniz:

Akademi AÖF
30.09.2015








 ÜCRETSÝZ GÜMÜÞ NOTLAR 22.03.2024
 AÖF not hesaplama robotu 11.01.2024
2024 KPSS'ye hangi alandan hazýrlanmalý?
2023 Ýcra Müdür Yardýmcýlýðý sýnavýna nasýl hazýrlanýlmalý?
Atatürk Üniversitesi (ATA AÖF) Güncellenen ders özetleri
AÖF YAZ okulu nedir? Kimler yararlanabilir?
Anadolu AÖF Vize Gümüþ Notlarýmýz hazýr
AÖF dönem sonuna nasýl hazýrlanmalý?
Anadolu AÖF Güncellenen Ders Özetleri ve Çözümlü Soru Bankalarý
AÖF Not Hesaplama Robotu
Açýköðretim Mezunlarý Ýçin Yüksek Lisans
AÖF'te Çalýþtýðýnýz Kitap Deðiþmiþ Olabilir!
AÖF NOT HESAPLAMA ROBOTU
Dönem not hesaplama robotu için týklayýnýz

CANLI REHBERLÝK

ANADOLU AÖF Akademik Takvim
2023-2024 Güz, Bahar ve Yaz dönemi akademik takvim için týklayýnýz.

ATA AÖF Akademik Takvim
2023-2024 Güz, Bahar ve Yaz dönemi akademik takvim için týklayýnýz.

ONLÝNE DERS
Matematik 1-2, Genel Mat, Ýngilizce 1-2, Genel Muhasebe 1-2, ve Ýktisata Giriþ 1-2, Maliye Politikasý-2, Mikro Ýktisat, Türk Dili 2 ve diðer dersler için online / uzaktan eðitimlerimiz devam etmektedir.

 
Facebook
üzerinden takip et

Rehberlik panelinden Online soru sor

Kurs Merkezimize
ulaşın

KPSS panelinden
soru sorun
 
Alfa Bilgisayar Tek.Yay.Ltd. Åžti.© 1997
Sitede yer alan tüm içeriğin her hakkı saklıdır. İzinsiz kullanılamaz.

Karyağdı/4 Sokak Alfa Akademi Ap.No:17 Elmalı / Antalya
bilgi@akademiaof.com Tel: 0312 346 40 30
Whatsapp : 0530 411 66 30