AKADEMÝ AÖF
"tek günde ders geçme tekniði"
28 yýllýk ALFA Akademi güvencesiyle
AÖF koordinatörü / Rehber öðretmen  
Sinan Hoca: 0530 411 66 30   
Yeni üyelik    |    Üye Paneli
 
   

     

Açýköðretim mezunlarýnýn iþ imkanlarý

Anadolu Üniversitesi Açýköðretim Fakültesi halen 34 önlisans programý, 17 lisans programý ile faaliyet göstermekte ve üniversite adaylarýna oldukça geniþ bir yelpazede eðitim imkaný vermektedir. Genel üniversite eðitiminin en temel sorunu olan mezunlarýn iþ bulma problemleri, Açýköðretim öðrencilerinin de daha kayýt olmadan karþýsýna çýkan en temel sorundur.

Anadolu Üniversitesi Açýköðretim Fakültesi, 30 yýlý aþkýn bir süredir eðitim vermekte olup Ýþletme, Ýktisat gibi bölümlerin yanýnda Çocuk Geliþimi, Sosyal Hizmet ve Havacýlýk Ýþletmeciliði gibi yeni ve oldukça popüler bölümlerle de farklý alternatifler oluþturmaktadýr. Her üniversitede olduðu gibi Anadolu Üniversitesi Uzaktan Eðitim Bölümlerinde de her bölümün kendine göre avantajlarý ve dezavantajlarý bulunmaktadýr.

one day AÖF ” olarak Açýköðretim sistemindeki tüm bölümleri makale konusu yaparak detaylýca incelemeyi düþünüyoruz. Bu makalemizde , açýköðretim mezuniyetinin Türkiye genelinde ne anlam ifade ettiðini ve örgün bir üniversiteyle iþ dünyasý karþýsýndaki durumunu deðerlendirmek istiyoruz. Öncelikle bir eðitim sisteminin bugününü , dünün belirlediðini unutmamak gerekir. Vaktiyle, açýköðretim sistemi ülkenin üniversiteli sayýsýnýn arttýrýlmasý ve sadece “diploma” ihtiyacýnýn giderilmesi ( emekliliðinde daha yüksek maaþ almak için vb.) amacýyla kapýsý çalýnan bir eðitim sistemiydi. Þimdiler de benzer niyetlerin oldukça azaldýðý, bir þeyler öðrenmek , farklý bir iþ sahasýný keþfetmek vb. amaçlarla tercih edildiðini görmekteyiz.

Günümüz iþ dünyasýnýn en önemli aktörlerinden olan iþveren profiline baktýðýmýzda, 40-60 yaþ arasý bir bantta olduklarýný görüyoruz. Ýþverenlerin üniversite yýllarýnda gittiðimizde (üniversite okumayanlar da dahil), açýköðretimin günümüzden çok farklý algýlandýðý dönemlerde ister istemez bilinçaltlarýnda olumsuz yer ettiðini söylemek çok abartýlý olmayacaktýr.

Sevgili arkadaþlar , son yýllarýn devamý olarak 2015-2016 eðitim yýlý içerisinde de çok ünlü üniversitelerde okuyan/mezun veya üst düzey görevlerde çalýþanlar insanlarýn açýköðretim bölümlerine kayýt yaptýracaðýný göreceðiz. Ülkemizin eðitim ortalamasýnýn oldukça üzerinde eðitim materyalleri (kitap, video vs.) ile bir çok insana farklý alanlarda ufuk açýcý eðitimler sunulacak. Burada önemli bir noktayý belirmemiz gerekir. Dünyanýn eðitimde geldiði noktaya baktýðýmýzda, artýk uzaktan eðitim öncelikli bir platforma dönüþme eðilimindedir. Mesela bir bilgisayar öðrencisi Hindistan'da hiç Amerika'ya gitmeden Amerika'daki bir üniversitenin derslerine katýlabilmektedir. Çok yakýn gelecekte , bizde de artýk evde iken derse katýlýmýn yaygýnlaþacaðýný söylemek mümkün. Þu anda bile özel kurslar, bazý özel üniversiteler ve azda olsa kamu üniversitelerinde uygulamalarý görmek fazlasýyla mümkündür.

O zaman can alýcý soruyu sorma zamaný gelmiþ demektir. Bilin bakalým, yukarýda bahsettiðimiz sistemleri Türkiye'de en iyi kim uygulayabilir? Tabii ki, tecrübesi, alt yapýsý ve eðitim kadrosuyla en hazýr sistem açýköðretim sistemidir. Yakýn zaman da açýköðretim mezunlu algýsý çok deðiþecektir ( mevcut durumda da iyi örnekler görmekteyiz ). Ýþ dünyasýnýn bundan kendini yadsýmasýnýn mümkün olmayacaðýný ve artýk gelinen noktada azda olsa iþverenlerin üniversiteden ziyade liyakate baktýklarýna þahit olmaktayýz. Yukarýda da belirttiðimiz gibi “ AKADEMÝ AÖF ” olarak bütün bölümleri ve iþ imkanlarýný teorik ve pratik açýdan inceyeceðiz

Akademi AÖF
4.08.2015








 ÜCRETSÝZ GÜMÜÞ NOTLAR 22.03.2024
 AÖF not hesaplama robotu 11.01.2024
2024 KPSS'ye hangi alandan hazýrlanmalý?
2023 Ýcra Müdür Yardýmcýlýðý sýnavýna nasýl hazýrlanýlmalý?
Atatürk Üniversitesi (ATA AÖF) Güncellenen ders özetleri
AÖF YAZ okulu nedir? Kimler yararlanabilir?
Anadolu AÖF Vize Gümüþ Notlarýmýz hazýr
AÖF dönem sonuna nasýl hazýrlanmalý?
Anadolu AÖF Güncellenen Ders Özetleri ve Çözümlü Soru Bankalarý
AÖF Not Hesaplama Robotu
Açýköðretim Mezunlarý Ýçin Yüksek Lisans
AÖF'te Çalýþtýðýnýz Kitap Deðiþmiþ Olabilir!
AÖF NOT HESAPLAMA ROBOTU
Dönem not hesaplama robotu için týklayýnýz

CANLI REHBERLÝK

ANADOLU AÖF Akademik Takvim
2023-2024 Güz, Bahar ve Yaz dönemi akademik takvim için týklayýnýz.

ATA AÖF Akademik Takvim
2023-2024 Güz, Bahar ve Yaz dönemi akademik takvim için týklayýnýz.

ONLÝNE DERS
Matematik 1-2, Genel Mat, Ýngilizce 1-2, Genel Muhasebe 1-2, ve Ýktisata Giriþ 1-2, Maliye Politikasý-2, Mikro Ýktisat, Türk Dili 2 ve diðer dersler için online / uzaktan eðitimlerimiz devam etmektedir.

 
Facebook
üzerinden takip et

Rehberlik panelinden Online soru sor

Kurs Merkezimize
ulaşın

KPSS panelinden
soru sorun
 
Alfa Bilgisayar Tek.Yay.Ltd. Åžti.© 1997
Sitede yer alan tüm içeriğin her hakkı saklıdır. İzinsiz kullanılamaz.

Karyağdı/4 Sokak Alfa Akademi Ap.No:17 Elmalı / Antalya
bilgi@akademiaof.com Tel: 0312 346 40 30
Whatsapp : 0530 411 66 30