1- Başka bir AÖF veya Uzaktan eğitim sisteminde okuyorsanız (örnek olarak Erzurum'da bulunan ATA AÖF'de) Anadolu AÖF sistemine geçebilmek için başvuru zaten başvuru yapabiliyordunuz (yatay geçiş).Eskiden olmayan yeni gelen uygulamaya göre fakülteler arasında geçişe de izin verilebilecek.
2- Sınav sorularına 5 gün içinde itirazda bulunabileceksiniz.
3- Dersleri geçmeniz ve 2.00 ortalamasını tutturmak için daha çok çalışmanız gerekecek. Doğrudan çan sistemi olmayacak. Her birim kendi dersinin alt not sınırını belirleyecek.
4- Ara Sınavda Test dışında (doğrudan klasik soru beklemeyin), boşluk doldurma ve ucu açık ama kısa cevaplı sorular çıkabilecek. (Bu formata uygun soru hazırlayan tek kaynağı linkten inceleyebilirsiniz.
5- Yönetmeliğin detaylı açıklaması için
6- Merak ettiğiniz anlamadığınız şeyleri ücretsiz olarak AÖF Uzmanlarına sormak için tıklayınız.
one day AÖF ekibi olarak tüm öğrencilerimize başarılar dileriz…
Not: Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan , uygulamaya giren düzenleme ile ilgili Hürriyet Gazetesine şu bilgileri verdi:
- Başarı değerlendirmesinde alt not sistemi uygulanacak. Yani bir öğrenci dersin genel not ortalamasına göre geçemeyecek. Yetki, yönetmelikte üniversite senatolarına bırakıldı. Onlar kriterler belirleyecek.
Akademi AÖF
4.09.2015
|