AKADEMİ AÖF
"tek günde ders geçme tekniği"
28 yıllık ALFA Akademi güvencesiyle
AÖF koordinatörü / Rehber öğretmen  
Sinan Hoca: 0530 411 66 30   
Yeni üyelik    |    Üye Paneli
 
   

     

2. üniversite kapsamında hangi bölüm daha iyi?

2. üniversite kapsamında hangi Açıköğretimi okumak daha avantajlı?

Örgün üniversite okuyanlara Açıköğretimden ikinci bir bölüm bitirmek isteyenler için tanınan hak kapsamında İstanbul, Atatürk ve Anadolu Üniversitelerinin Açıköğretim/Uzaktan eğitim bölümlerini seçerken aşağıdaki kriterlere göre bir seçim yapmalısınız.

1- Özel sektörde iş bulmak istiyorsanız bölümlerin belirgin olarak diğerlerinden çok avantajı olmamakla birlikte Önlisans için Engelli Bakımı ve Rehabilitasyon, İş Sağlığı ve Güvenliği, Yaşlı Bakımı, Çocuk Gelişimi gibi bölümler okunabilir. Lisans olarak Havacılık Yönetimi, İletme, İktisat ve Maliye bölümleri okunabilir.

2- Devlet kurumunda KPSS ile memur olmak istiyorsanız yine belirli bir bölümün baskın farkı olmamakla birlikte Lisans bölümlerinden İnsan Kaynakları Yönetimi, Uluslararası Ticaret ve Lojistik Yönetimi, Çalışma Ekonomisi, Maliye ve İktisat bölümleri okunabilir. Eğer KPSS'ye A grubundan hazırlık yapacaksanız gösterilen derslerin Uzmanlık sınavlarına da yardımcı olması açısından Maliye ve İktisat okumanız daha avantajlı olacaktır. Önlisans olarak Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları, İnsan Kaynakları, Engelli Bakımı ve Rehabilitasyon bölümleri okunabilir ve atama puanları -mezun sayıları az olduğu için- diğer bölümlere göre daha düşük durumda.

Üniversite seçimi konusunda farklı görüşler olsa da biz Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesini okumanızı tavsiye ediyoruz. Bir yıl içinde güz ve bahar dönemlerinin devamında 2019 yılında uygulanmaya başlayan yaz okulu ile 5 derse kadar ek ders alarak kaldığınız dersleri daha rahat verebiliyorsunuz hatta üstten bile ders alabiliyorsunuz. Anadolu Üniversitesinde Genel Not Ortalamanız 2,0 ve üstündeyse sınavlardan 35 puanla bile geçiyorsunuz. Örneğin bir yıl içinde aldığınız 10 dersin 3 tanesinden 50 puan, 7 tanesinden 35-40 puan arasında bile alsanız hem GNO 2,0 ve üstünde geliyor hem de tüm derslerden geçmiş sayılıyorsunuz.

Bölümleri tavsiye ederken geçen 7 yılın atama sayıları ve taban puanlarını dikkate alarak seçim yaptık. Bu bölümlere şu an başlamış olsanız bile en erken 2-4 yıl sonra bitireceğinizi düşünürsek aynı atama sayıları ve puanlar devam etmeyebilir. Yine de mevcut şartlara göre bu bölüm haricindekileri okumanızı çok tavsiye etmiyoruz. Bölümlerin son 8 yıldaki atama taban puanlarına "bölüm-tarih-puan sıralı" bakabileceğiniz tek internet sitesi ise kpssrobotu.com dur.

Lisans mezunu olanların KPSS'ye en üst öğrenim düzeyinden başvuru yapmaları gerektiği için Lisansı bitirdiyseniz ve devlette bir memuriyete girmek istiyorsanız Önlisans bölüm okumanızın size hiç bir faydası olmayacaktır.

2 yılık önlisans okuduktan sonra lisans tamamlama amacınız varsa AÖF Büro Yönetimi veya işletme okuyup DGS ile AÖF İşletme veya Halkla İlişkiler Lisans tamamlamak en kolay bir yöntemdir. Örgünden üniversite okumanızda bir engel yoksa ve YKS ile 4 yıllık bir üniversite kazanmak - özellikle Mühendislik kazanmak sizin için çok zorsa AÖF'ten 2 yıllık Tarım okuyup sonrasında DGS ile kolay bir şekilde Ziraat Mühendisliği Bitki Koruma, Bahçe Bitkileri, Tarla Bitkileri veya Tarım Ekonomisi bölümlerini bitirerek de hem Lisans mezunu olursunuz hem mühendis diplomanız olur hem de Ziraat Mühendisi olarak Tarım Bakanlığı'na daha kolay atanabilirsiniz. Ama burada banzı üniversiteler 2 yıllıkda Ziraat mühendisliğini bitirmeye imkan verse de çoğu üniversitede fark derslerinden dolayı 3-4 yılda bitirilebiliyor.

Bu bölümleri okurken 2026 Önlisan veya Lisans KPSS'ye online eğitimle hazırlanacaklar için tavsiyemiz :
KPSS Lisans canlı kurslar     KPSS Lisans online kurslar

KPSS Önlisans Canlı kurslar     KPSS Önlisans online kurslar

DGS Canlı ders veren kurslar     DGS Online kurslar

ALFA Akademi rehberlik servisi olarak hepinize başarılar dileriz.

Sinan GÜZEL
KPSS Uzmanı
www.kpssrobotu.com

Akademi AÖF
30.09.2024








 AÖF not hesaplama robotu 7.10.2024

 ATA AÖF akademik takvimi 2.10.2024

 AnadoluAÖF akademik takvimi 2.10.2024
AÖF Ders Özetleri, Yardımcı Kaynak Kitaplar
2025-2026 KPSS'ye hangi alandan hazırlanmalı?
Güz ve Bahar dönemi için AÖF online kurslarımıza kayıtlar devam ediyor.
2024-2025 İcra Müdür Yardımcılığı sınavına nasıl hazırlanılmalı?
Atatürk Üniversitesi (ATA AÖF) Güncellenen ders özetleri
Anadolu AÖF Güncellenen Ders Özetleri ve Çözümlü Soru Bankaları
AÖF YAZ okulu nedir? Kimler yararlanabilir?
Anadolu AÖF Vize Gümüş Notlarımız hazır
AÖF dönem sonuna nasıl hazırlanmalı?
AÖF Not Hesaplama Robotu
Açıköğretim Mezunları İçin Yüksek Lisans
AÖF'te Çalıştığınız Kitap Değişmiş Olabilir!
AÖF NOT HESAPLAMA ROBOTU
Dönem not hesaplama robotu için tıklayınız

CANLI REHBERLİK

ANADOLU AÖF Akademik Takvim
2024-2025 Güz, Bahar ve Yaz dönemi akademik takvim için tıklayınız.

ATA AÖF Akademik Takvim
2024-2025 Güz, Bahar ve Yaz dönemi akademik takvim için tıklayınız.

ONLİNE DERS
Matematik 1-2, Genel Mat, İngilizce 1-2, Genel Muhasebe 1-2, ve İktisata Giriş 1-2, Maliye Politikası-2, Mikro İktisat, Türk Dili 2 ve diğer dersler için online / uzaktan eğitimlerimiz devam etmektedir.

 
Facebook
üzerinden takip et

Rehberlik panelinden Online soru sor

Kurs Merkezimize
ulaşın

KPSS panelinden
soru sorun
 
Alfa Bilgisayar Tek.Yay.Ltd. Şti.© 1997
Sitede yer alan tüm içeriğin her hakkı saklıdır. İzinsiz kullanılamaz.

Karyağdı/4 Sokak Alfa Akademi Ap.No:17 Elmalı / Antalya
bilgi@akademiaof.com Tel: 0312 346 40 30
Whatsapp : 0530 411 66 30